Likør versus sangria – hvad er bedst?

Sangria

Din mor er lige vendt hjem fra Spanien. Hun har tilbragt 3 måneder dernede. Sådan for lige at komme væk fra den værste vinter. For lige at få lidt mere lys og for at nyde naturen dernede. Du har været rimeligt nervøs for det. Hun er jo bestemt ikke ung. En ældre dame. 75 år gammel.

Alene i Spanien. Men hun er stærk og har masser af mod. Så det har ikke været en udfordring for hende. Du var dog glad, da hun ringede og fortalte dig, at hun er kommet godt tilbage, og kan nyde det dejlige forår her i landet. Hun bad dig om at komme forbi, så hun kunne se dig. Det sagde du naturligvis ja til.

Lækker sangria

Da du ankom, blev du modtaget af en smilende dame. Hun serverede et glas sangria for dig. Det er hendes måde at fortælle dig, at hun har haft det godt i Spanien. Sidste år, da hun tog til Grækenland i 2 måneder, havde hun jo en flaske ouzo med hjem, som du også skulle smage. Nu var det så sangria. Den spanske nationaldrik – næsten. Og det var da også en god drink at få på denne lune forårsdag, hvor I faktisk kunne sidde på din mors terrasse og nyde solen.

I talte om, hvad der er sket her i landet. Din mor vil gerne kunne følge med, men det der med internettet og at læse aviser på en IPad er ikke lige hendes stærke side. Så du fortalte om de seneste politiske debatter, skandaler og andre opsigtsvækkende begivenheder. Hun fortalte om sit ophold i Spanien.

Nem sangria opskrift

Hun havde deltaget i et kursus i spansk gastronomi og havde bl.a. lært selv at lave sangria nemt på det. Hun havde selv lavet den sangria, som I sad der på terrassen og drak. Den var da også god. Men hun ville ikke fortælle dig, hvad tricket er, så sangriaen ikke blev så forfærdelig sød eller sur som dem, man kan købe i supermarkedet, kan være. Sådan er det altså altid med din mor: Hun har et eller andet trick, som gør, at det, hun fremstiller, bliver rigtigt godt. Men hun vil aldrig fortælle det. Måske fordi hun har den holdning, at du selv skal eksperimentere i dit køkken. Og det er jo nemt at eksperimentere med vin, frugt og andre drikke. Hun havde i hvert fald produceret en god sangria.

Den der likør med hyldeblomst

Efter en meget hyggelig eftermiddag tog du bussen hjem igen. Under turen ind til byen tænkte du på, at du er glad for, at din mor er i så god form – og så stærk. Du kunne også stadig fornemme duften af frugterne i den sangria, din mor serverede. Og du tænker, at det sørme er godt, at hun ikke havde besluttet sig for at lave hjemmelavet likør. Det kunne hun godt have fundet på. Men det ville sikkert have bevirket, at du blev temmelig beruset. Den likør med hyldeblomst, hun laver selv, bliver nemlig temmelig stærk. Sangriaen gik dig nok lidt til hovedet alligevel. Det tager nemlig mange uger at lave likør selv – og din mor har ikke været hjemme fra Spanien i så lang tid endnu.