Poselukkeren

Det var en overraskelse for mig, da min svigerinde i lørdags lidt henkastet sagde, at hvis man bare marinerer sådan et par bøffer af okseinderlår inden stegning, er der lige så møre som bøffer af den fineste oksefilet, og så smager de oven i købet af mere.

Det var ikke sådan, at jeg var uenig, men hun og jeg var gået i supermarkedet for at købe ind til vores aftensmad, mens vores mænd var taget til en eller anden sindssygt vigtig fodboldkamp, hvor de så ville mæske sig med rigelige mængder af frankfurtere og sandsynligvis også en del øl.

Nej, overraskelse bestod i, at Jette åbenbart mente, at hun kunne nå at marinere bøfferne inden spisetid, som på det tidspunkt var om bare en god times tid. Jeg spurgte hende, om hun mon mente, at det var tid nok til at marinere bøfferne ordentligt. Hun smilede bare og sagde, at der var noget, hun skulle vise mig, når vi kom hjem til hende.

Hjemme i hendes køkken fandt hun en lille maskine frem fra skabet og stillede den på køkkenbordet. Så lagde hun bøfferne i en dyb tallerken, krydrede dem og hældte lidt olie og rødvin over dem. Så blev de lagt i en plasticpose, og Jette lagde den åbne ende af plasticposen ind i maskinen, som derefter sugede al luft ud af posen og lukkede den. Nu var bøfferne lagt i vakuum, og Jette fortalte begejstret, at om bare 5-10 minutter ville bøfferne være marineret færdige i kraft af vakuumvirkningen.

Hun havde fået sin OBH poselukker af sin mand i fødselsdagsgave, og hun var blevet meget begejstret for den. Hun brugte den mest til at vakuumpakke kød, der skulle bruges senere og derfor ligge i køleskabet. Når det er vakuumpakket, holder det sig langt bedre, og så havner man ikke i den situation, at man har glemt at tage det ud af fryseren i tide, forklarede hun.

Måltidet den lørdag aften overbeviste mig i hvert fald om, at Jette havde haft ret i det med marineringen, for bøfferne var lækkert møre, selv om hun kun stegte dem få minutter på hver side, så de ikke blev seje.

Oplevelsen gjorde mig nysgerrig, så i aftes besluttede jeg mig for at prøve mig frem, om jeg ikke kunne opnå et tilsvarende godt resultat ved at suge luften ud af en plasticpose med min Nilfisk støvsuger. Jeg havde til formålet købt netop et par bøffer af inderlår, og så håbede jeg på at kunne overraske min mand med dem.

Men jeg må nok erkende, at det var en smule bøvlet at få luften suget ordentligt ud, men det gik nogenlunde, fordi jeg for nylig har fået en ny Nilfisk Extreme med en ekstra stor sugeevne. Mit største problem var at få lukket posen igen, uden at der slap luft ind. Det lykkedes så nogenlunde, men under arbejdet med det besluttede jeg, at sådan en poselukker magen til Jettes helt sikkert skal stå øverst på min ønskeseddel til jul.

Bøfferne blev gode, men ikke helt så fine som Jettes.